• Background Image

    Content marketing en eten: ‘brand butler’ met engagement

    december 16, 2015

december 16, 2015

Content marketing en eten: ‘brand butler’ met engagement

Ik misbruik Marley Spoon – één van de naar mijn mening betere foodbox leveranciers – al geruime tijd op een schandalige manier. Simpel gezegd: wél klikken niet kopen. Toch blijft Marley Spoon mij voorzien van inspirerende recepten. Naar ik vermoed ervan uitgaande dat er toch één moment in mijn klantreis moet komen dat ik door de knieën ga. Deze dagen deden ze er nog een schepje bovenop…

Wat verbroedert mensen en volken het meest? Juist, samen eten! In onze gepolariseerde samenleving getuigt het van moed – of gedegen kennis van de doelgroep, maar toch… – om stelling te nemen en op te roepen tot steun voor vluchtelingen. Uiteraard mét fantastische recepten van Syrische en Afghaanse chefs. 

Uit hun weekmail kopieer ik de recepten naar onze smaak. Onze evergreens: de Siciliaanse caponata en de salsicce in vijgensaus. Maar de boxen met biologische ingrediënten laten we tot nog toe voor wat ze zijn. We zíjn al flexitariër en houden het liefst de verse groenten en fruit in de hand voordat we ze aanschaffen. Noem het ouderwets.

Toch laat de aanpak van deze mutinationale dinerbox super zien dat content marketing en B-to-C prima samengaan. Marley Spoon biedt natuurlijk een onvervalste brand butler*: het merk omgezet in een service. Geen lawine aan content, tips, filmpjes achter een ‘gated’ landing page. Nee, ze leveren een super relevante service die beantwoordt aan de wensen van de overbezette consument. Knap als je dan ook nog een statement maakt en die met slimme story telling aan de man brengt.

Uber den tellerrand

Naast de bijzondere gerechten – zoals Pakistaanse kipcurry en Afghaanse groentensoep – levert Marley Spoon tijdens de aktie de verhalen en achtergronden van de lokale keukens van de gastchefs die meewerken aan dit project. 100% van de winst van de verkochte gerechten n deze aktie wordt gedoneerd aan Über den Tellerrand, een organisatie die vluchtelingen helpt integreren door middel van kookworkshops met lokale bewoners en vluchtelingen.

Thumbs up Marley Spoon!

* TrendWatching zette het begrip Brand Butler al in 2010 hoog op de agenda als de ultieme vorm van content marketing.

0 Comments

Leave A Comment

Geef een reactie

vijf × twee =