• Background Image

    Procam

    Communicatiestrategie voor een succesvolle talentdevelopment organisatie

maart 19, 2015

Procam

Het Amersfoortse Procam is al zeventien jaar actief als talent developer voor IT afstudeerders. Procam’s missie is IT talenten in staat te stellen zelf richting te geven aan hun carrière. Hiervoor heeft het bedrijf over de jaren een wetenschappelijk gebaseerde aanpak ontwikkeld. De drie pijlers: een groot netwerk van IT studenten waarmee Procam intensief contact onderhoudt. Assessment en individuele arbeidsmarkt matching op basis van persoonlijk- en bedrijfsprofielen en een intensief tweejarig coaching programma. Werkgevers – de klanten van Procam krijgen zo de beschikking over gemotiveerde talenten die door de coaching snel productief zijn.

Lange tijd was dat Nederlands best bewaarde geheim. Tijd om van dit programma een merk te maken: TalentWings! met als nieuwe tagline voor Procam: ‘Giving Wings to Talent’.

“Met Procam TalentWings zijn we onderscheidend en herkenbaar geworden in de markt.
Dick heeft zijn meerwaarde voor Procam als marketing professional hiermee zeker bewezen!”

Frank-van-Vliet
Frank van Vliet, COO Procam

Concept

Na een intensieve strategieronde ontwikkelden we Procam’s nieuwe corporate identity en het TalentWings campagneconcept. De conversatie met de zakelijke klanten en de talenten verloopt via twee afzonderlijke websites met een eigen look-and-feel aansluitend bij de totaal verschillende belevingswerelden van deze twee doelgroepen. TalentWings staat nu voor een bijzondere community van IT talenten die zelf richting geven aan hun carrière. Met een geïntegreerde content marketing omgeving beheert Procam geautomatiseerd de conversatie.

Campagne-elementen:

  • TalentWings concept
  • Corporate identity
  • Websites: Procam.nl en TalentWings.nl
  • TalentTool app
  • Wat past bij jou? app
  • Social seeding: Facebook & LinkedIn

www.procam.nl

www.talentwings.nl